Coaching

Individuele coaching

Je hebt ze vast al gehoord, nieuwetijdskreten zoals: Talentontwikkeling, Loopbaancoaching, Life Long Learning, Duurzame inzetbaarheid, Vitaliteit. Allemaal gericht op Persoonlijke ontwikkeling.

Maar heb je al een plan gemaakt? Houd zelf de regie over jouw loopbaan en haal het beste uit jezelf. Blijf in jouw kracht! Ontdek jouw kwaliteiten, jouw drijfveren en jouw talenten, maar ook jouw jouw belemmeringen. Wat doen deze met jou en hoe kun je ze ombuigen om meer in jouw kracht te komen. Hierbij maak ik o.a. gebruik van de Me. (spreek uit als miedot) Analyse. Deze geeft je snel inzicht in jouw gedrag alsook in jouw onbewuste drijfveren én talenten. Daarnaast wordt jouw potentieel zichtbaar en samen kunnen we kijken hoe hier op een voor jou passende wijze invulling aan gegeven kan worden. Het is geen standaard vragenlijst, zoals er zoveel van zijn, maar een analyse gebaseerd op beelden en daardoor kunnen we gelijk werken met jouw onbewuste diepere drijfveren. Ken je dat plaatje van de ijsberg die onder water veel groter is dan het topje dat we zien? Dat is hoe het werkt. We kijken naar wat er zich bij jou onder water afspeelt en hoe dit terug komt in hetgeen jij boven water laat zien.

Ieder mens is uniek, dus bij mij is alles maatwerk. We kijken samen naar wat voor jou passend is en wat jij prettig vindt. Ik werk op basis van vertrouwen, ben open, eerlijk en kan soms confronterend zijn. Dit alles om jou in beweging te krijgen, om jou in jouw kracht te zetten.

Team coaching

Het is mogelijk om de Me. Analyse verder uit te werken naar een We. Analyse. Dit werkt prachtig voor zowel teams die met elkaar samenwerken (zie tabblad werkgevers), alsook in persoonlijke sfeer. Denk aan situaties waarin het lastig kan zijn elkaar te begrijpen in communicatie tussen partners, pubers etc.

Sharon is een heel fijn persoon om mee te praten. Je voelt je op je gemak en begrepen. Dat is al erg prettig. Als ik bij haar vandaan kwam ging ik met een goed gevoel naar huis. Ze heeft me door middel van een kaartenset laten zien waar mijn sterke en zwakke punten liggen. Hierdoor krijg je een soort bevestiging van je persoonlijkheid, iets dat je eigenlijk al wel van jezelf weet, maar het nog niet als een krachtige eigenschap zag. Ze heeft me laten inzien hoe ik mijn kracht kan inzetten en hoe ik in bepaalde situates kan handelen. Na een aantal sessies heeft ze een rapport geschreven waarin de uitkomsten van de test uitgebreid beschreven staan, zodat het op een later moment nog eens terug te lezen is.

Anneke Thijssen, Denekamp, Grafisch ontwerper